Privacy- en cookiebeleid Vrije Academie

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 april 2018.

INLEIDING
Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van de Vrije Academie. U dient zich ervan bewust te zijn dat de Vrije Academie niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren. De Vrije Academie respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Gebruik van onze diensten
Wanneer u zich aanmeldt voor onze activiteiten/producten vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Bij het gebruik van onze diensten kan de Vrije Academie informatie van en over u verzamelen. Denk daarbij o.a. aan gegevens die u ons verstrekt bij het inschrijven op een cursus of bij het aanvragen van ons magazine. Of de informatie die wij verzamelen bij uw gebruik van onze (mobiele) websites, webwinkels en andere diensten, zoals online promoties, evenementen en acties en prijsvragen.

We doen dit om aan de hand van de inzichten die we daaruit verkrijgen onze producten en diensten steeds beter te maken (o.a. door deze beter op uw behoeften af te stemmen). Daarnaast doen we dit uit commerciële overwegingen (om beter inzicht te krijgen in de producten en diensten waar u als gebruiker in bent geïnteresseerd en hier ook beter op te kunnen inspelen).

VERWERKING DOOR DE VRIJE ACADEMIE

Dit privacy- en cookiebeleid is van toepassing op de verwerking van gegevens door Vasari B.V. (hierna: “Vrije Academie”). De verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is Vasari B.V.

Wij hebben de verwerking van persoonsgegevens aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Meer informatie over de Autoriteit Persoonsgegevens en over privacy kunt u vinden op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl).

CONTACT

Met dit privacy- en cookiebeleid willen we u duidelijkheid geven over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens. Hebt u vragen over dit document, of de verwerking van gegevens (verzoek om inzage, wijzigen of verwijderen van gegevens) dan kunt u die stellen per e-mail via info@vrijeacademie.nl.

Wilt u liever per post contact opnemen, stuur dan een brief naar Vrije Academie, Keizersgracht 258, 1016 EV Amsterdam o.v.v. Privacy- en cookiebeleid.

HET VERSTREKKEN VAN PERSOONSGEGEVENS IS NIET VERPLICHT

U bent niet verplicht uw persoonsgegevens bekend te maken op het moment dat u bij ons een product of dienst afneemt. U hebt te allen tijde zelf de keuze of u uw persoonsgegevens wilt invoeren of niet. Echter, om gebruik te kunnen maken van een aantal van onze producten en diensten is het invoeren van persoonsgegevens noodzakelijk. Het is anders bijvoorbeeld niet mogelijk om u een deelnemersbewijs te sturen na aanvraag van een lezing.

SOORTEN GEGEVENS

Bij het aanbieden van producten en diensten kunnen wij (persoons)gegevens verwerken van abonnees op ons magazine, van klanten en van bezoekers/gebruikers van onze (mobiele) websites, webwinkel en andere diensten, zoals online promoties, evenementen en acties, prijsvragen en loyaltyprogramma’s. Per product/dienst verschilt het of, en zo ja, welke (persoons)gegevens wij daarbij kunnen verwerken.

De Vrije Academie gebruikt uw gegevens voor verschillende doelen. Hieronder ziet u een overzicht van deze doelen. Wij gebruiken daarbij van u ontvangen gegevens, maar ook door onszelf verzamelde gegevens. Bijvoorbeeld gegevens over uw bezoek aan onze website.

  • Bestelling
    Voor uw bestelling hebben we uw naam, e-mailadres, adres(sen), betaalgegevens en uw telefoonnummer nodig. Daarmee kunnen wij uw bestelling (bijvoorbeeld een boek of het gratis magazine) bezorgen en u op de hoogte houden over uw bestelling en/of activiteit. Ook gebruiken wij deze gegevens wanneer u betaalt middels factuur.
  • Account
    In uw account bij de Vrije Academie slaan wij onder andere de volgende informatie op: uw naam, adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres en betaalgegevens. Hierdoor hoeft u deze niet elke keer opnieuw in te voeren. We bewaren ook gegevens van eerdere bestellingen.
  • Klantenservice
    U kunt bellen met ons secretariaat. Om u snel te kunnen helpen bij vragen, maken we gebruik van uw gegevens en maken we aantekeningen die we bewaren. Handig als u ons nog een keer belt.
  • Nieuwsbrieven
    U kunt zich aanmelden voor onze verschillende nieuwsbrieven. Zo blijft u op de hoogte van onze activiteiten, aanbiedingen, winacties en ons nieuws. We hebben algemene en persoonlijke nieuwsbrieven. De persoonlijke nieuwsbrieven stellen we samen op basis van uw gegevens, zoals eerdere bestellingen. Hierdoor krijgt u informatie die voor u interessant is.
  • Winacties/Prijsvragen
    Wanneer u meedoet aan een winactie bij de Vrije Academie vragen wij uw naam, adres en e-mailadres. Zo kunnen wij de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken.
  • Magazine
    Voor het aanvragen van de gratis magazine van de Vrije Academie (verschijnt drie keer per jaar: mei, augustus en december) vragen wij uw naam, adresgegevens en e-mailadres. Deze gegevens gebruiken wij voor het versturen van het magazine.
  • Social media
    Indien u Facebook gebruikt, dan kunt u zich via uw Facebook-account voor onze nieuwsbrief aanmelden. Wanneer u, als u bent ingelogd, aangeeft een artikel leuk te vinden, dan verschijnt dat artikel op uw social media-account. De Vrije Academie krijgt geen toegang tot uw social media-account, maar artikelen die u leuk, nuttig of handig vindt, kunt u wel met uw vrienden delen. Stelt u via social media een vraag aan ons en zien we die vraag voorbijkomen, dan bewaren we dat bericht en uw accountnaam zodat we op uw bericht kunnen reageren.

Deze gegevens lopen dus uiteen van persoonsgegevens, zoals naam, e-mailadres, adres en telefoonnummer (gegevens aan de hand waarvan u direct kan worden geïdentificeerd), tot informatie die weliswaar betrekking heeft op u, maar aan de hand waarvan u niet direct of indirect kunt worden geïdentificeerd. Dit privacy- en cookiebeleid ziet op de wijze waarop wij al deze gegevens behandelen.

Wat doen we niet met uw gegevens?
Wij gebruiken uw gegevens nooit om aan u andere prijzen te tonen dan aan andere klanten. Al onze klanten zien dezelfde prijzen voor onze artikelen en producten. Ook verkopen wij geen gegevens aan anderen.

Aanpassen/uitschrijven nieuwsbrief
Onderaan iedere mailing vindt u de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen of om u af te melden.

Aanpassen/uitschrijven communicatie
Als u uw gegevens aan wilt passen of uzelf uit onze bestanden wilt laten halen, kunt u contact met ons op nemen. Zie onderstaande contactgegevens.

UITWISSELING VAN GEGEVENS

Uw gegevens kunnen in sommige gevallen door ons worden gecombineerd met gegevens die zijn verzameld in het kader van uw aankoop of gebruik van verschillende van onze producten of diensten (en/of producten of diensten van onze groepsmaatschappijen) of met informatie afkomstig uit externe bronnen (zoals demografische en geografische segmenten van Cendris). Op basis van al die gegevens stellen wij een profiel op zodat wij u beter van dienst kunnen zijn en de inhoud van deze producten en diensten (o.a. websites en tijdschriftenaanbod) nog beter op uw interesses af kunnen stemmen.

Indien u bezwaar hebt tegen het uitwisselen en combineren van uw persoonsgegevens binnen Vrije Academie als genoemd onder het kopje ‘Verwerking door Vrije Academie’, kunt u dit melden via privacy.nl@vrijeacademie.nl (of zie nadere contactgegevens onder ‘Contact’).

DOELEINDEN VERWERKING

Wij verzamelen en verwerken persoonsgegevens voor de volgende doeleinden, onder meer via de door ons geëxploiteerde (mobiele) websites:

  • voor de totstandkoming en uitvoering van een met u gesloten overeenkomst;
  • om u de overeengekomen diensten, producten en/of informatie aan te bieden, te leveren en deze aan te passen aan uw behoeften en wensen;
  • als het gaat om een betaalde dienst/product, om te factureren. Financiële gegevens publiceren wij nooit op een website, en worden ook niet aan derden ter beschikking gesteld voor doeleinden anders dan het uitvoeren van de overeenkomst. Wanneer betaling uitblijft voor onze producten of diensten kunnen wij bijvoorbeeld de vordering in handen stellen van derden, zoals een incassobureau ;
  • om gericht aanbiedingen te doen, bijv. via e-mail. Ook kan bijvoorbeeld op een website of een advertentie worden getoond van een product waarvan wij op basis van door ons verwerkte gegevens vermoeden dat het uw interesse heeft. In het kader van de optimalisatie van het doen van aanbiedingen kunnen wij een profiel van u opstellen;
  • om u een nieuwsbrief, aanbieding, gebruikersinformatie, service bericht of andere elektronische boodschap toe te sturen;
  • om onze (mobiele) websites en bijbehorende technologieën te analyseren, te onderhouden, te optimaliseren en te beveiligen en om fraude tegen te gaan;
  • om te voldoen aan de op ons rustende wet- en regelgeving en voor het behandelen van geschillen en het laten uitvoeren van (accountants) controle;
  • om marktonderzoek uit te voeren en managementinformatie samen te stellen ten behoeve van product- en dienstontwikkeling en voor het bepalen van de (algemene)strategie.

Hierbij geldt dat niet alle gegevens altijd voor dezelfde doeleinden worden verwerkt. Sommige gegevens worden bijvoorbeeld alleen bewaard ten behoeve van de facturering of ten behoeve van het leveren van de gevraagde dienst, terwijl andere gegevens én voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van onze websites én voor het doen van een gericht aanbod kunnen worden gebruikt.

Wij bewaren uw persoonsgegevens in beginsel zolang als dat nodig is voor bovengenoemde doeleinden, of om te voldoen aan wettelijke (bewaar)verplichtingen.

DELEN EN BEKENDMAKEN VAN PERSOONSGEGEVENS

Wij kunnen persoonsgegevens verstrekken aan zogenaamde bewerkers die in opdracht van ons aan u op uw verzoek producten of diensten leveren, waarbij (tenzij anders aangegeven) uw persoonsgegevens alleen zullen worden gebruikt voor het uitvoeren van die leveringsverplichting. Deze bewerkers zijn niet gerechtigd deze gegevens voor eigen doeleinden te gebruiken.

Daarnaast kunnen we bepaalde geanonimiseerde gegevens delen met derden, zoals het aantal gebruikers dat met een bepaalde zoekterm heeft gezocht, of hoeveel gebruikers op een bepaalde advertentie hebben geklikt. Aan de hand van deze gegevens kunt u niet worden geïdentificeerd.

COOKIES

Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens het bezoek aan een website op uw computer wordt geplaatst. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen. Deze informatie kan op een later bezoek worden uitgelezen door deze website. Cookies van de Vrije Academie zijn veilig. Ze kunnen geen persoonlijke informatie verzamelen en zijn veilig voor uw pc, laptop, telefoon of tablet.

De Vrije Academie maakt gebruik van cookies om;

  • informatie te verzamelen over de manier waarop bezoekers www.vrijeacademie.nl gebruiken. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een webanalytics cookie.
  • u een betere gebruikerservaring te bieden zodat u bijvoorbeeld op een later moment uw aankoop kunt afronden die reeds in uw winkelmandje zit.
  • relevante en gepersonaliseerde advertenties van de Vrije Academie te tonen op externe website. Ook wordt door deze cookies het aantal keren dat iedere advertentie wordt getoond beperkt.
  • het surfen in de webwinkel van de Vrjie Academie leuker en makkelijker voor u wordt.
  • u bij uw bezoek aan onze webwinkel niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren.
  • we kunnen meten hoe onze webwinkel wordt gebruikt en waar we deze nog kunnen verbeteren.
  • we u advertenties en aanbevelingen kunnen tonen op basis van uw interesses.
  • we kunnen herkennen welk apparaat u gebruikt als u bij ons op bezoek bent.

Hoe lang blijven cookies staan?

De meeste cookies van de Vrije Academie verdwijnen als je de browser sluit. Sommige cookies blijven enkele dagen tot enkele jaren staan. U kunt ze zelf op elk moment via uw browser verwijderen.

Functionele cookies

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze webwinkel correct functioneert. Denk bijvoorbeeld aan functionaliteiten zoals het winkelwagentje en afrekenen.

Google Analytics

Met analytische cookies verzamelen wij statistieken over het gebruik van onze webwinkel door de gebruikers. Door websitegebruik te meten kunnen we onze webwinkel blijven verbeteren in het voordeel van onze gebruikers.

Analytische cookies

Wij gebruiken analytische cookies om het winkelgebruik te onderzoeken. Deze statistieken geven ons onder meer inzicht in hoe vaak we worden bezocht, en waar we onze webwinkel kunnen verbeteren. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de ervaring met onze webwinkel voortdurend geoptimaliseerd wordt. Onder meer de volgende gegevens worden opgeslagen:

  • het IP-adres, dat anoniem wordt gemaakt;
  • technische kenmerken zoals de browser die u gebruikt (zoals Chrome, Internet Explorer of Firefox) en de resolutie van uw computerscherm en welk apparaat u gebruikt;
  • vanaf welke pagina u op de webwinkel bent gekomen;
  • welke pagina’s je bezoekt in onze webwinkel;

Advertentiecookies

In onze webwinkel ziet u promoties en advertenties van onszelf. Ook op websites van derden kunt u onze advertenties tegenkomen. Om deze promoties en advertenties relevant te houden maken wij gebruik van cookies. De advertentiecookies maken het mogelijk dat:

  • we kunnen bijhouden welke advertenties u al hebt gezien;
  • we kunnen bijhouden hoe vaak u een advertentie al hebt gezien;
  • we kunnen voorkomen dat u steeds dezelfde te zien krijgt;
  • we kunnen bijhouden of u op de advertenties klikt;
  • we kunnen bijhouden of u bestellingen plaatst nadat u een advertentie heeft gezien of hierop heeft geklikt;
  • we uw online surf-, zoek-, en koopgedrag kunnen combineren ongeacht van welk apparaat u gebruik maakt;
  • we door het combineren van deze kenmerken uw advertentie-interesse vaststellen en de advertenties die we aan u tonen in onze webwinkel en op websites van derden hierop kunnen afstemmen

Voor de cookies die externe partijen voor advertentiedoeleinden plaatsen, verwijzen wij u naar de verklaringen op de websites van deze partijen. Omdat de verklaringen regelmatig kunnen wijzigen, raden wij je aan deze privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen.

De volgende partijen plaatsen op onze webwinkel cookies:

  • Google
  • Double Click
  • Facebook
  • Turn Inc.
  • Instagram

Sociale media

Op de website is een functionaliteit opgenomen om afbeeldingen of pagina’s te kunnen delen op sociale netwerken zoals Facebook en Instagram. Voor deze functionaliteit worden cookies geplaatst.

Cookies verwijderen of uitschakelen

Cookies kunt u eenvoudig handmatig in iedere browser uitschakelen. Let op: Als u de cookies uitschakelt, zullen uw gebruikersnamen en wachtwoorden op geen enkele website meer onthouden worden.

Firefox:

  1. Open Firefox.
  2. Klik op de ‘Alt’-toets op uw toetsenbord.
  3. Kies in de menubalk die bovenaan in uw scherm verschijnt voor ‘Extra’ en daarna ‘Opties’.
  4. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Privacy’.
  5. Kies na ‘Firefox zal’ voor ‘Aangepaste instellingen voor geschiedenis’. Vink hier uw voorkeuren aan en sla deze vervolgens op.

Internet Explorer:

  1. Open Internet Explorer.
  2. Kies in het menu voor de optie ‘Extra’ en vervolgens de optie ‘Internet Opties’.
  3. Klik op het tabblad ‘Privacy’.
  4. Onder de knop ‘Advanced’ kunt u uw gewenste opties aanvinken en opslaan.

Google Chrome:

  1. Open Google Chrome.
  2. Klik op het gereedschap icoon.
  3. Kies voor ‘Opties’.
  4. Kies op het tabblad ‘Geavanceerde opties’ voor Instellingen voor inhoud.
  5. Op het tabblad ‘Cookies’ kunt u vervolgens de aanbevolen opties aanvinken en opslaan.

Safari:

  1. Open Safari.
  2. Kies ‘Voorkeuren’ in het taakmenu en klik op ‘Beveiliging’. (Het taakmenu bevindt zich rechtsboven in het Safari-venster en ziet eruit als een tandwiel.)
  3. Vink in het gedeelte ‘Cookies accepteren’ aan of en wanneer Safari cookies van websites mag accepteren. Klik voor meer informatie over de opties op de knop met het vraagteken.
  4. Als u meer wilt weten over de cookies die worden opgeslagen op uw computer, klikt u op ‘Cookies tonen’.

BEVEILIGING

Wij handhaven te allen tijde een beveiligingsniveau bij de verwerking van persoonsgegevens dat gezien de stand van de techniek voldoende is om ongeoorloofde toegang tot, aanpassing, openbaarmaking of verlies van persoonsgegevens te voorkomen. Denk hierbij aan zowel technische- als organisatorische maatregelen (zoals encryptie van gegevens, toegangscontrole tot onze locaties, en beperkte groep van medewerkers die toegang hebben tot de gegevens, enzovoorts).

KINDEREN JONGER DAN 16 JAAR

Nog geen 16 jaar? Vraag dan je ouders om toestemming om onze producten en diensten te gebruiken. Laat ze dit privacy- en cookiebeleid lezen.

VERZET, INZAGE, WIJZIGING EN VERWIJDERING VAN PERSOONSGEGEVENS

Wij zijn van mening dat het belangrijk is om transparant te zijn over de manier waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan. Met dit privacy- en cookiebeleid proberen we u duidelijkheid en transparantie te bieden. Hebt u desondanks nog vragen over de manier waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan, neem dan contact met ons op via info@vrijeacademie.nl (of zie nadere contactgegevens onder ‘Contact’).

Wilt u weten welke persoonsgegevens wij van u hebben vastgelegd, wilt u gegevens (laten) wijzigen of (laten) wissen conform de daarvoor geldende regelgeving, dan kunt u een e-mail sturen aan info@vrijeacademie.nl (of zie nadere contactgegevens onder ‘Contact’). Ook kunt u doorgeven dat u niet langer prijs stelt op het verstrekken van uw persoonsgegevens aan groepsmaatschappijen of aan derden, het combineren van uw persoonsgegevens tot een profiel, of het gebruik van uw gegevens voor het doen van gerichte aanbiedingen of op het per e-mail of post ontvangen van informatie en aanbiedingen.

WIJZIGEN VAN HET PRIVACY- EN COOKIEBELEID

Dit privacy- en cookiebeleid kan worden gewijzigd. Bekijk deze pagina daarom regelmatig om te zien of er veranderingen zijn doorgevoerd. Als we wezenlijke wijzigingen aanbrengen zullen we voor een meer opvallende kennisgeving zorgdragen, bijvoorbeeld via het colofon van onze tijdschriften, via onze websites of per e-mail.

Dit privacy- en cookiebeleid is laatst gewijzigd op 24 april 2018.

Vriendenclub, bedrijf of familie?
Ga naar op maat activiteiten
Mis deze activiteiten niet!
Grijp hier uw laatste kans
Nieuwsbrief ontvangen?
- Acties voor abonnees
- Het laatste aanbod
- Eenvoudig op te zeggen
Studiedagen in de zomer voor €55
Hét ideale cadeau! T.w.v.: €20, €50 of €100
Lezing IRAN in het Drents Museum
Collegereeks Moderne architectuur
College Mooiste metro's
Keizersgracht 258, 1016 EV Amsterdam, Telefoon: 0900 - 418 50 50 (tegen uw gebruikelijke belkosten). Wij zijn telefonisch bereikbaar van 9:30-12:30 en van 13:00-14:00.
Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt de Vrije Academie gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
De Vrije Academie maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Verberg deze melding
X