Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Expositie Thecla: CATTLE

Van 5 juli tot en met 6 augustus is de debuut solo-expositie van Thecla te bewonderen in Huis Vasari. CATTLE is een zeer persoonlijke tentoonstelling die je meeneemt in de kleurrijke wereld waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Met behulp van kleur en expressieve vrouwfiguren brengt Thecla een krachtige boodschap over rond de zoektocht van vrouwen naar vrijheid.

Vrouwen in kunst

De expositie, die tentoongesteld wordt in Huis Vasari, past in een tijd waarin vrouwelijke kunstenaars hun plek opeisen. Nog altijd is slechts zo'n 14 procent van de levende, door galeries vertegenwoordigde kunstenaars, vrouw. Bovendien is 85 procent van de kunst in musea afkomstig van witte mannen. Dit belemmert vrouwen in het vertellen van hun verhaal. Vrouwenrechten staan wereldwijd nog altijd onder druk. Volgens Thecla is het daarom cruciaal dat vrouwen via kunst de mogelijkheid krijgen hun stem te laten horen.

Ook de Vrije Academie geeft in haar aanbod aan activiteiten vaker het podium aan vrouwen in onder andere de kunst, architectuur en filosofie. De volgende activiteiten vormen hier een selectie van en zijn daarom zeker de moeite waard! 

 

In CATTLE (VEE) spelen kleurrijke vrouwfigueren de hoofdrol. Met hun lichaamsbewegingen geven ze uitdrukking aan hun gevoel en emotionele weg naar vrijheid, als ware het een choreografie. De naam CATTLE is een directe aanklacht tegen het huidige vrouwbeeld dat leeft in de samenleving en contrasteert met de schijnbaar vrolijke, aan popart referende, beelden.

Sommige werken richten zich expliciet op de man-vrouw relatie, waarbij mannen vaak statisch en kleurloos worden afgebeeld. In andere werken staat alleen de vrouw centraal. Thecla: "Sommige emoties zijn het beste uit te drukken via het lichaam, als een dans. Het is een taal die iedereen begrijpt, woorden zijn overbodig."

Praktische informatie: 

  • Expositiedata: 5 juli t/m 6 augustus 2023
  • Locatie: Vrije Academie | Huis Vasari
  • Adres: Herengracht 368 te Amsterdam
  • Entree: gratis
  • Openingstijden: dagelijks van 10:00-17:00 uur
  • Meer over Thecla: klik hier

 

Digitaal werk en fysieke kunst gaan hand in hand in deze tentoonstelling. De tentoonstelling presenteert digitale werken die vertaald zijn naar schilderijen, sculpturen en neoninstallaties. Ook bevat CATTLE een aanzienlijk aantal werken uit de privécollectie van Pharrell Williams, waaronder één van de twee grote neoninstallaties.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!