Blijf benieuwd!
Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Als er één politiek denker is, die zich met oorlog thematiek heeft beziggehouden, dan is het wel Hannah Arendt (1906-1975). Op zowel het persoonlijke als professionele vlak. Deze Duits-Amerikaanse denker moest vluchten als gevolg van de Tweede Wereldoorlog en was tien jaar lang stateloos burger in de Verenigde Staten. Arendt schreef uiteindelijk een reeks artikelen over de rechtszaak tegen Eichmann waarmee ze voor grote publieke ophef zorgde. Haar visie op Eichmann is samengevat in het door haar bedachte concept 'de banaliteit van het kwaad'. Maar wat betekent dit eigenlijk? En waarom is die conclusie door sommigen zo fel betwist? Wat moet je tijdens oorlogstijd met moraliteit? Is niets doen ook een optie of ben je dan automatisch medeverantwoordelijk?
Filosoof Fréderique Petit vertelt over historische en filosofische bespiegelingen over menselijke gedragingen tijdens oorlogstijd en de mogelijkheid daarover te oordelen. Laat je verrassen tijdens dit college door de actualiteit van het gedachtegoed van Arendt.
Verdiepend college bij tentoonstelling Wat zou jij doen in oorlogstijd? De nieuwe expositie van Soldaat van Oranje – De Musical is t/m 18 juni te zien in Huis Vasari | Vrije Academie
Sta je ingeschreven voor een activiteit in een zaal op locatie?
De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.
Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.
We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.